16 mei 2019

c-space: op maat van de buurt

c-space Walt Okafor

Walt Okafor, die eind 2018 aan boord kwam binnen het nieuwe R&D team van CORES Development, leidt vandaag het c-space project. Hij staat in contact met de verschillende partners en kent de beschikbare ruimtes en hun mogelijkheden als geen ander. Enkele vragen voor de c-space master:


Op welke woon- en werktrends speelt de c-space in?

In allerlei initiatieven wordt er steeds vaker ingezet op deelruimtes en deelinfrastructuur. Ook CORES speelt daar als ontwikkelaar op in en lokale overheden nemen de integratie van deelruimtes steeds vaker op in hun programma van eisen. We zien dat de meeste gebruikers delen op zich wel leuk vinden maar toch een bepaalde vorm van privacy willen behouden.

Met de creatie van c-space spelen wij in op deze dualiteit: er is één collectieve ruimte en de rest kan elk apart gehuurd worden. The Hub is de enige ruimte waar iedereen vrij binnen kan en is echt een gezellige ontmoetingsruimte. De andere ruimtes zijn steeds ter beschikking van de leden en kunnen individueel gehuurd worden. Op die manier kunnen de gebruikers hun privatieve woonsfeer (tijdelijk) vergroten.

 

Wat zijn jouw favoriete ruimtes?

Dat moet toch wel The Zone op de eerste verdieping zijn. De multimedia-installatie die daar ter beschikking staat, maakt het er erg leuk vertoeven. The Zone zal naar mijn mening voornamelijk gebruikt worden door een iets jonger publiek om gezamenlijk een film te bekijken of te gamen. Daarnaast kan deze ook dienst doen als alternatieve vergaderruimte om op een iets informelere manier te interageren. De zeteltjes zijn vrij licht en makkelijk te verplaatsen of te stapelen. De ruimte krijgt meteen een nieuwe dynamiek. Een yogasessie wordt zo bijvoorbeeld ook perfect mogelijk.

Verder is The Lounge in combinatie met The Yard ook wel ontzettend tof. Je krijgt de mogelijkheid om voor een iets groter publiek te gaan entertainen of hosten. Ook het feit dat we hier een poetsservice aanbieden, maakt deze ruimte extra handig. Zo bieden we een volledig ontzorgend pakket aan.

 

Waarin verschilt het van andere co-workinitiatieven?

De meer traditionele co-working spaces richten zich wel vaker op zakelijke profielen. In de c-space voorzien wij in The Vault en The Loft ook een ander type infrastructuur. Onder meer via een lang en breed werkblad met een handige wastafel. In een van de ruimtes staat er een massagetafel en in de andere een bureautje en comfortabele zetel. Zonder ons specifiek naar bepaalde beroepen te willen richten, is het wel mogelijk voor zelfstandigen binnen bv. de verzorgingssector - al dan niet in bijberoep - om deze ruimte als praktijkruimte te gaan gebruiken.

 

Aan wie zou je de c-space aanbevelen?

Dat is simpel, aan iedereen! c-space is zodanig geconcipieerd dat er voor elk wat wils is. Het dient gezien te worden als een buurthuis 2.0 dat ruimte biedt voor invullingen op maat van de buurt. Het betekent een uitbreiding van de privatieve leefsfeer en dat op tijdelijke basis.